28. november 2013

Saltede mandler

I dag havde jeg lidt ekstra tid, og jeg havde lyst til at forkæle min mor når hun kom hjem fra arbejde. Vi elsker begge to mandler, og snacker i dem hele tiden, vi spiser dem som slik! Da jeg var i Alanya havde jeg købt en stor pose saltede mandler med hjem, og den pose var væk efter et par dage hjemme. Vi er altså vilde med saltede mandler især – og havde længe snakket om at vi skulle lave det selv, da det jo er super nemt! Vi bruger dem som en snack, i salater, i vores morgenmad osv. Opskriften er så simpel, og det eneste, som trækker tiden ud, er sådan set ventetiden. Den opskrift som vi følger ser således ud:

– 200 g. mandler

– 2½ dl. vand

– 3½-4 spsk. groft eller fint salt. (Jeg brugte begge dele)

Kog vandet og hæld det i en skål. Derefter tilsætter du saltet i vandet og opløser det. Så hælder du mandlerne i og dækker skålen over med et viskestykke. Dette lader du trække i 20 minutter. Efter de 20 minutter hælder du vandet fra, og lægger mandlerne på bagepladen. Mandlerne skal have 20 minutter ved 150 grader. Derefter har du den lækreste snack i verden!

DSC_1569

DSC_1578(1)

jhjh

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>