8. januar 2014

Grove pølsehorn

Jeg har hele tiden brug for at få nye ting med i madpakken. Hvis der er noget jeg hader, så er det ens og kedelige madpakker! Derfor prøver jeg hele tiden at peppe den op med lidt forskellige ting. For to dage siden bagte jeg grove pølsehorn. Jeg googlede bare “fuldkorns pølsehorn” og så dukkede den mest fantastiske opskrift op. Jeg fandt bloggen foodlicious.dk, som er en fantastisk madblog, som jeg har brugt tid på kigge meget igennem. Der er et væld af alle mulige forskellige slags opskrifter, på nærmest alt hvad hjertet kunne begære. Jeg ville ønske jeg havde fundet denne blog noget før, for alle retter ser bare virkelig lækre ud!

DSC_1889

Opskrift:
– 1 dl. lunken vand
– 25 g. gær
– 50 g. smør (jeg brugte flydende margarine)
– 1 dl. skyr
– 1 tsk. salt
– 1 æg
– 175 g. fuldkornsmel (Jeg brugte fuldkornsmel og hvid hvedemel)
– ca. 250 g. almindeligt hvedemel
– 8 pølser

Sådan gør du: – Rør gæren ud i det lunkne vand
– Bland skyr og flydende margarine sammen og kom i skålen med gær og vand.
– Tilsæt salt og det grove mel – og rør.
– Tilsæt ægget
– Tilsæt hvedemelet efter behov – indtil dejen klistrer og ælt godt – Lad dejen hæve i 45 minutter
– Slå dejen ned og rul dejen om dine pølser
– Lad pølsehornene efterhæve i ca 15-20 minutter på pladen.
– Pensl med æg og bag i omkring 15-20 minutter

Har smidt dem alle i fryseren, og har et pølsehorn med i madpakken hver dag – og de smager virkelig godt kolde! Det er super nemt, og det gør den kedelige madpakken lidt bedre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>