26. januar 2014

Om fattalk

Så sent som i torsdags sagde en af pigerne fra min klasse til mig: “Se hende der. Hun burde ikke have den trøje på – hendes mave buler ud. Klamt”

I bund og grund handler fattalk ikke kun om hvordan man omtaler andre. Fattalk er i bund og grund også, at man skal tale til sig selv, som man ville tale til alle andre. Jeg ved ikke hvor tit jeg har kigget mig i spejlet, vendt siden til, vendt den anden side til, vendt mig om – og har været ked af den måde, som jeg så ud på. At jeg godt kunne bruge nogle tyndere lår. At min mave buler ud osv. Men helt ærligt. Jo flere kilo jeg har tabt mig, jo mere er det gået op for mig, at det hele handler om hvordan ens tankegang er sat op; du bliver simpelthen nødt til at elske dig selv, elske dine tykke lår og generelt elske alle de fejl, som du mener du har, ellers så kommer du altså ikke videre!

Fattalk er ikke kun når man går forbi en 130+ kg dame og tænker “wow!” – Fattalk er også når du dømmer dig selv og din krop, fordi den ikke er perfekt. Fattalk er når du hidser dig op over dine mormorarme, dine strækmærker, dine love handles osv. Vi bliver simpelthen nødt til at stoppe det. Vi bliver nødt til at stoppe det og indse, at det alt sammen lægger i vores hoved. Du kan sagtens veje  meget og udstråle selvtillid. – Det kan du! Og derfor skal du ikke dømmes.

Jeg har endnu ikke en BMI, som ligger inden for normalen – men det er tæt på. Alligevel, så synes jeg stadigvæk at jeg er skide sej, skide sød og skide pæn. Ja, jeg sagde det. For, som Anna skriver på sin blog, så hellere selvglad end selvhad! Selvhad kommer du ganske simpelt ingen vej med. Selvhad kan ikke hjælpe dig til at få det bedre. Selvhad kan ikke få dig til at elske dig selv!

Så husk at elsk dig selv! Du er skide pæn! Only the sky is the limit!

leneskamera 166

 

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>