Categories for

24. november 2013

Sund Søndag #3 – Spring ud i det!

“Life begins at the end of your comfort zone.”

For mig har mit vægttab handlet om at tage chancer. Jeg tog en chance første gang jeg for alvor begyndte min træning. Jeg tog en chance, da jeg bevidst startede året ud med 3½ alkoholfrie måneder. Og jeg tog en chance, da jeg tog det første “før-billede.” Det hele handler altså om at komme ud af sin comfort zone, bryde nogle grænser og vokse. I begyndelsen var jeg udelukkende tilmeldt Zumbaholdet i mit fitnesscenter. Dét vidste jeg jo hvad var, og det kunne jeg finde ud af. Som tiden gik blev jeg dog mere og mere hooked på andre træningsformer, og tilmeldte mig Body Tone, Bokwa, Boksning, cirkeltræning osv. Herefter så jeg for alvor ændringer både på mit udseende og min kondition, hvilket var en kæmpe motivationsfaktor.

Generelt er jeg blevet meget mere nysgerrig omkring alle mulige former for træning. Da jeg så i weekenden fik muligheden for at deltage i et Stram Op-hold i Fitness World på Jens Baggesensvej i Aarhus, var jeg klar! Jeg havde læst om holdet på mange blogs, og fandt hurtigt ud af hvor populært et hold, det er. Derfor var jeg super klar på en gratis time, da Trine Theodora skulle til sin instruktøreksamen i Stram op. Jeg havde set en introduktionsvideo på Fitness Worlds hjemmeside, og havde indtrykket af, at det lignede et af de hold, som jeg også går på i min fitnesscenter, men det viste sig dog at være ret anderledes!

Jeg var den eneste på holdet, som aldrig havde deltaget før, og allerede her var jeg lidt nervøs. Dog var jeg super klar på en hård og udfordrende træning, og det var bestemt hvad jeg fik! Det var sjovt at opleve forskellen på FW’s hold og mit lokale privatejede fitnesscenters hold! Selvom jeg havde prøvet næsten alle øvelserne før, så var det meget hårdere end noget lignende hold, som jeg før har prøvet. Allerede fra start piblede sveden af mig, og nogle gange måtte jeg springe en gentagelse over, fordi mine arme og ben rystede – Jeg må have set ret sjov ud, for jeg var virkelig smadret allerede halvvejs – også selvom jeg er total vant til styrketræning, hvilket man – efter min tilstand i dag – ikke skulle tro, haha! I dag – dagen efter – er nemlig endnu værre end i går. Mine muskler i arme og ben er smadrede, og en hviledag var helt sikkert på sin plads! Men det var så fed en time, og Trine var simpelthen så god som instruktør og det var fedt at møde hende, nu når jeg følger med på hendes blog. I hvert fald var hun rigtig motiverende og super god til at vise øvelserne. Det var rigtig sjovt at prøve Stram Op-holdet, og er rigtig glad for at jeg tog af sted, trådte ud af min comfort zone og tog til træning i et fremmed center, i en fremmed by og uden at jeg kendte nogen! Dét havde jeg aldrig gjort for bare et år siden, det er helt sikkert.

Altså, så er det bare så vigtigt hele tiden at udfordre sig selv og prøve nye ting. Man lærer så meget ved bare at træde et enkelt skridt ud over sin grænse. Det har jeg lært i weekenden! Jeg har fået ny inspiration til min træning, og vil helt sikkert bruge mange af øvelserne for fremtiden. Så spring ud i det! Prøv nye ting i denne uge. Gør noget du ikke er vant til, for det vil helt klart gavne dig på mange måder!

preview

 

21. november 2013

STINNAS Raw Browniekugler

Jeg følger utrolig mange sundhedsblogs, da jeg især elsker at blive inspireret i henhold til sund mad. Jeg ville ønske, at jeg var så kreativ, som nogle af mine favoritsundhedsbloggere, men det må jeg vidst erkende, at jeg ikke er. Men her kommer Stinnas fantastiske blog ind i billedet. Stinna poster massevis af opskrifter på sundt og nærende mad – heriblandt desserter, kager, aftensmad, bagværk osv. Jeg har blandt andet prøvet at lave hendes Bønne Brownie (som btw. smager fantastisk!) I dag har jeg været lidt småsyg, så har været hjemme. Jeg havde virkelig lyst til sukker, men valgte i stedet at kigge efter alternativer. Så faldt jeg over Stinnas Raw Browniekugler! Opskriften er for det første super enkel og for det andet indeholder det ingredienser, som vi nærmest altid har i huset. Det bedste ved denne opskrift er, at det bogstaveligt talt tager 5 minutter at lave, da alt bare skal smides i en minihakker og blandes sammen.

DSC_1550

Her er Stinnas opskrift:

– 100 g mandler

– 50 g dadler

– 2 spsk kakao

– 2 spsk vand

– ½ spsk kokosolie

– 1-2 spsk peanutbutter

– saft af ½ appelsin

Først hakkes mandlerne til mandelmel, og derefter tilsættes alle de andre ingredienser. – Jeg brugte dog ca. 3½ spsk vand, da jeg undlod appelsinsaften, fordi jeg ikke kan tåle det. Det hele blandes i en minihakker, og så trilles de til kugler. (og rulles evt i kakopulver, lakridspulver eller lignende)

 

kage

18. november 2013

Oh, miss Bradshaw..

carrie

Husk altid at påskønne dig selv, når du går igennem Tumblr for inspiration. Husk at påskønne din egen krop og alle dine fejl, når du ser én med en drømmekrop på stranden. Og husk altid at elske dig selv først, som miss Bradshaw så smukt siger det. Efter flere mislykkedes slankekure end jeg kan tælle, er det først nu gået op for mig, hvor vigtig disse ord egentlig er. De giver jo 100 procent mening: Du skal huske at elske dig selv først. Dette var i høj grad noget, som jeg ikke fuldt ud gjorde tidligere – har jeg fundet ud af nu. Jeg gik egentlig i en drømmeverden, hvor jeg troede at alt var iorden. Det kan jeg så se nu, at det langt fra var. Jeg har nu lært hvor vigtigt, det er at kunne gå rundt i en bikini uden af være ked af det, at kunne købe tøj i 3 størrelser mindre end normalt, at kunne løbe mere end 4 meter uden at blive forpustet osv. Jeg har brudt masser af grænser i år, og gjort en masse ting, jeg aldrig i mit liv havde forestillet mig, jeg nogensinde ville gøre. Fx var jeg på den populæreste strand i vores område i sommers med mine forældre. Dét har jeg ikke været i 3-5 år, tror jeg, fordi jeg altid har følt mig tyk og pinlig over min krop. Derudover var jeg i Alanya med min søde veninde, hvor jeg også viste bikinikroppen frem – uden overhoved at tænke over det. Jeg har løbet mine første to offentlige løb nogensinde, og planlægger store ting for 2014! Alle disse ting har jeg gjort i år – og jeg har nydt det! Det er de små sejre, som tæller – men for mig talte disse 3 ting altså dobbelt! Jeg er sgu skide stolt af mig selv!

Det, som jeg prøver at sige er, at det er så uhyre vigtigt at stoppe op – og reflektere over ens opfyldte og fremtidige mål. Man kan ikke bare sådan ændre sig med ét. Det tager lang tid, masser af hårdt arbejde – og så kræver det også styrke, en konsekvent tankegang og fantastiske støttere. Støttere er noget af det vigtigste, synes jeg!

Jeg minder hele tiden mig selv om, at jeg ikke har tabt for mig fordi jeg hadede mig selv – men fordi jeg elsker mig selv, og dermed ville jeg gøre noget som kunne gavne mig i nuet – men også i fremtiden. Før du kan ændre dig, må du elske dig selv og din krop, og vide at det som du gør, vil gavne dig resten af dit liv. Det er det hele værd! Så næste gang du føler dig utilpas i din krop, så husk på ordene: “Don’t forget to fall in love with youself first!”

16. november 2013

Stenalderbrød

brod2

I dag besluttede jeg mig for at lave noget helt anderledes end hvad jeg plejer at gøre. I dag kastede jeg mig over stenalderbrødet, som jeg aldrig hverken har smagt eller prøvet at lave. Jeg fandt en tilfældig opskrift og lavede lidt om i den, i forhold til hvad vi havde liggende i vores skuffer her hjemme. Det viste sig så at blive utroligt vellykket! Brødet smager rigtig lækkert – især med pålæg til. Min mor er helt vild med brødet – hun sammenlignede det endda med ordet “kage.” (På grund af valnødderne) Så langt vil jeg dog ikke gå i min sammenligning- men jeg synes i hvert fald, at det er helt vildt lækkert!  Valgte dog nok at give mit brød ca 5 minutter for meget – glemte det lige pludselig – dog er det ikke brændt – bare 110% gennembagt! Brødet er iøvrigt alt andet end kalorielet blandt andet pga. de forskellige nødder og kerne – men det gode er, at det mætter utrolig godt og indeholder masser af de sunde fedtstoffer. Jeg har skåret lidt over halvdelen af brødet ud i skiver og frosset det ned én for én. Det tænkte jeg ville være meget nemmere og meget smartere!

 

Du skal bruge:

– 500-600 g blandede nødder/ frø (Bland som du vil)

(Jeg brugte 100 g. mandler, 100 g. valnøddekerner, 50 g. græskarkerner, 50 g. solsikkekerner, 50 g. hørfrø, 100 g. hasselnødder og 150 g. 5-kornsblanding.)

– 2 tsk. salt

– 5 hele æg

– 1 dl ekstra jomfru olivenolie

 

Du starter ud med at blande alle dine nødder/ frø i en skål sammen med saltet – derefter tilsætter du æggene, og til aller sidst tilføjer du olien. Dette er vigtigt, da olien åbenbart til sidst skal “blande sig med æggene.” (Hvad det så end skal betyde?)

Derefter sætter du den i en forvarmet ovn på 200 grader i 55-60 minutter. (Jeg gav min 65 minutter)

DSC_1542

DSC_1544

brod