Categories for

13. januar 2014

Mine egne raw daddelkugler

Jeg har en meget sød tand, og har lidt for længe gået og gnasket på Haribo-slik og resterne af juleslikket generelt. Dog er jeg nu holdt op med det – heldigvis! I dag meldte min trang sig dog igen, og jeg besluttede mig for at lave nogle af Stinnas lækre browniekugler igen, igen, igen. De er som tidligere nævnt vanvittig gode til at stille ens sliktrang.

Efter at have lavet browniekuglerne – og da jeg alligevel havde alle mulige forskellige ting stående på bordet, valgte jeg at prøve at bikse en opskrift sammen selv! Jeg har aldrig været særlig kreativ i et køkken, men alligevel valgte jeg bare at smide nogle forskellige ting i minihakkeren og forme massen til kugler. Resultatet blev virkelig, virkelig lækkert – hvis jeg selv skal sige det! Kuglerne smager af vanilje, samtidig med at de smager af chokolade – samtidig med at de smager af nødderne! Jeg er faktisk selv ret stolt, og kan virkelig anbefale dem!

kugle

Opskrift:

– 50 g mandler

– 50 g hasselnødder

– 50 g valnøddekerner

– 7 dadler

– 2½ spsk. kakaopulver

– 1 spsk vaniljearoma

– 1 nip vaniljepulver

– 1 spsk. vand

Det første jeg gjorde – som jeg altid gør – er, at blende nødderne for sig selv, derefter blender jeg dem hurtigt med dadlerne – og til sidst tilsætter jeg de resterende ingredienser, triller det til kugler og sætter dem på køl!

Velbekomme, og lad mig endelig vide, hvis i selv forsøger jer med opskriften!

8. januar 2014

Grove pølsehorn

Jeg har hele tiden brug for at få nye ting med i madpakken. Hvis der er noget jeg hader, så er det ens og kedelige madpakker! Derfor prøver jeg hele tiden at peppe den op med lidt forskellige ting. For to dage siden bagte jeg grove pølsehorn. Jeg googlede bare “fuldkorns pølsehorn” og så dukkede den mest fantastiske opskrift op. Jeg fandt bloggen foodlicious.dk, som er en fantastisk madblog, som jeg har brugt tid på kigge meget igennem. Der er et væld af alle mulige forskellige slags opskrifter, på nærmest alt hvad hjertet kunne begære. Jeg ville ønske jeg havde fundet denne blog noget før, for alle retter ser bare virkelig lækre ud!

DSC_1889

Opskrift:
– 1 dl. lunken vand
– 25 g. gær
– 50 g. smør (jeg brugte flydende margarine)
– 1 dl. skyr
– 1 tsk. salt
– 1 æg
– 175 g. fuldkornsmel (Jeg brugte fuldkornsmel og hvid hvedemel)
– ca. 250 g. almindeligt hvedemel
– 8 pølser

Sådan gør du: – Rør gæren ud i det lunkne vand
– Bland skyr og flydende margarine sammen og kom i skålen med gær og vand.
– Tilsæt salt og det grove mel – og rør.
– Tilsæt ægget
– Tilsæt hvedemelet efter behov – indtil dejen klistrer og ælt godt – Lad dejen hæve i 45 minutter
– Slå dejen ned og rul dejen om dine pølser
– Lad pølsehornene efterhæve i ca 15-20 minutter på pladen.
– Pensl med æg og bag i omkring 15-20 minutter

Har smidt dem alle i fryseren, og har et pølsehorn med i madpakken hver dag – og de smager virkelig godt kolde! Det er super nemt, og det gør den kedelige madpakken lidt bedre!

30. december 2013

Raw brownie

 

DSCF2731

Eftersom julen nu officielt er overstået, og nytår er lige om hjørnet, så er det ved at være tid til igen at komme ind i den sundere rytme igen. Julen har for mit vedkommende været en tid, hvor jeg bestemt ikke har manglet noget, – og har vidst fået for mange popcorn om aftenen til TV-hygge med familien. Det er faktisk lidt svært at slippe de lækre sager igen, men det er simpelthen en nødvendighed for mig. Det slutter nu, for nytåret er jo som sagt lige rundt om hjørnet. Igen må jeg hive fat i de sundere alternativer, så jeg ikke føler jeg mangler noget.

Jeg kiggede min Instagram igennem, og så, at en af mine bekendte havde lagt en opskrift ud af denne lækre rå brownie. Det kunne ikke være nemmere at lave den, da alle tingene bare skal gennem minihakkeren og derefter skal den bare stilles på køl, så den kan samle sig. Den smager fantastisk, og minder faktisk utrolig meget om en rigtig brownie – og så mætter den helt vildt godt!

Opskrift på raw brownie

– 5 dl valnødder

– 1 dl kakaopulver

– 5 dl dadler

– 1 tsk salt

– 1 spsk vaniljeessens

Som sagt blendes det hele i minihakkeren, og derefter stilles det på køl i omkring en time.

Da jeg første gang lavede denne brownie lavede jeg bare en halv portion, da jeg syntes at det lød af meget – men brownien blev ret hurtigt spist her hjemme, så måske jeg skulle lave en hel portion næste gang..

28. november 2013

Saltede mandler

I dag havde jeg lidt ekstra tid, og jeg havde lyst til at forkæle min mor når hun kom hjem fra arbejde. Vi elsker begge to mandler, og snacker i dem hele tiden, vi spiser dem som slik! Da jeg var i Alanya havde jeg købt en stor pose saltede mandler med hjem, og den pose var væk efter et par dage hjemme. Vi er altså vilde med saltede mandler især – og havde længe snakket om at vi skulle lave det selv, da det jo er super nemt! Vi bruger dem som en snack, i salater, i vores morgenmad osv. Opskriften er så simpel, og det eneste, som trækker tiden ud, er sådan set ventetiden. Den opskrift som vi følger ser således ud:

– 200 g. mandler

– 2½ dl. vand

– 3½-4 spsk. groft eller fint salt. (Jeg brugte begge dele)

Kog vandet og hæld det i en skål. Derefter tilsætter du saltet i vandet og opløser det. Så hælder du mandlerne i og dækker skålen over med et viskestykke. Dette lader du trække i 20 minutter. Efter de 20 minutter hælder du vandet fra, og lægger mandlerne på bagepladen. Mandlerne skal have 20 minutter ved 150 grader. Derefter har du den lækreste snack i verden!

DSC_1569

DSC_1578(1)

jhjh