Categories for

21. november 2013

STINNAS Raw Browniekugler

Jeg følger utrolig mange sundhedsblogs, da jeg især elsker at blive inspireret i henhold til sund mad. Jeg ville ønske, at jeg var så kreativ, som nogle af mine favoritsundhedsbloggere, men det må jeg vidst erkende, at jeg ikke er. Men her kommer Stinnas fantastiske blog ind i billedet. Stinna poster massevis af opskrifter på sundt og nærende mad – heriblandt desserter, kager, aftensmad, bagværk osv. Jeg har blandt andet prøvet at lave hendes Bønne Brownie (som btw. smager fantastisk!) I dag har jeg været lidt småsyg, så har været hjemme. Jeg havde virkelig lyst til sukker, men valgte i stedet at kigge efter alternativer. Så faldt jeg over Stinnas Raw Browniekugler! Opskriften er for det første super enkel og for det andet indeholder det ingredienser, som vi nærmest altid har i huset. Det bedste ved denne opskrift er, at det bogstaveligt talt tager 5 minutter at lave, da alt bare skal smides i en minihakker og blandes sammen.

DSC_1550

Her er Stinnas opskrift:

– 100 g mandler

– 50 g dadler

– 2 spsk kakao

– 2 spsk vand

– ½ spsk kokosolie

– 1-2 spsk peanutbutter

– saft af ½ appelsin

Først hakkes mandlerne til mandelmel, og derefter tilsættes alle de andre ingredienser. – Jeg brugte dog ca. 3½ spsk vand, da jeg undlod appelsinsaften, fordi jeg ikke kan tåle det. Det hele blandes i en minihakker, og så trilles de til kugler. (og rulles evt i kakopulver, lakridspulver eller lignende)

 

kage

16. november 2013

Stenalderbrød

brod2

I dag besluttede jeg mig for at lave noget helt anderledes end hvad jeg plejer at gøre. I dag kastede jeg mig over stenalderbrødet, som jeg aldrig hverken har smagt eller prøvet at lave. Jeg fandt en tilfældig opskrift og lavede lidt om i den, i forhold til hvad vi havde liggende i vores skuffer her hjemme. Det viste sig så at blive utroligt vellykket! Brødet smager rigtig lækkert – især med pålæg til. Min mor er helt vild med brødet – hun sammenlignede det endda med ordet “kage.” (På grund af valnødderne) Så langt vil jeg dog ikke gå i min sammenligning- men jeg synes i hvert fald, at det er helt vildt lækkert!  Valgte dog nok at give mit brød ca 5 minutter for meget – glemte det lige pludselig – dog er det ikke brændt – bare 110% gennembagt! Brødet er iøvrigt alt andet end kalorielet blandt andet pga. de forskellige nødder og kerne – men det gode er, at det mætter utrolig godt og indeholder masser af de sunde fedtstoffer. Jeg har skåret lidt over halvdelen af brødet ud i skiver og frosset det ned én for én. Det tænkte jeg ville være meget nemmere og meget smartere!

 

Du skal bruge:

– 500-600 g blandede nødder/ frø (Bland som du vil)

(Jeg brugte 100 g. mandler, 100 g. valnøddekerner, 50 g. græskarkerner, 50 g. solsikkekerner, 50 g. hørfrø, 100 g. hasselnødder og 150 g. 5-kornsblanding.)

– 2 tsk. salt

– 5 hele æg

– 1 dl ekstra jomfru olivenolie

 

Du starter ud med at blande alle dine nødder/ frø i en skål sammen med saltet – derefter tilsætter du æggene, og til aller sidst tilføjer du olien. Dette er vigtigt, da olien åbenbart til sidst skal “blande sig med æggene.” (Hvad det så end skal betyde?)

Derefter sætter du den i en forvarmet ovn på 200 grader i 55-60 minutter. (Jeg gav min 65 minutter)

DSC_1542

DSC_1544

brod

 

12. november 2013

Sund på job

I dag er min faste arbejdsdag, og da jeg arbejder om eftermiddagen og om aftenen, bliver jeg nødt til at spise aftensmad der nede. I en periode købte jeg bare hvad jeg lige havde lyst til, om så det var skyr, slik, franskbrød med hønsesalat eller noget i den dur. I længden er det vildt dyrt at købe det hver evig eneste gang, jeg er på arbejde, så derfor er jeg nu begyndt at lave en sund madpakke at tage med. Det mætter meget mere, smager meget bedre og er generelt også en meget billigere løsning. I dag har jeg bikset en salat sammen bestående af icebergsalat, spinat, broccoli, rød peber, agurk, tun, æg og skinketern.  Dertil har jeg kogt en lille håndfuld grov safaridyr-pasta fra Urtekram og blandet i. Det smager vildt godt, og jeg glæder mig faktisk allerede til at spise det! For mig er det meget bedre end hvad jeg før har spist på arbejdet – og samtidig er det nemt og sund! Jeg synes det er mere lækkert at spise en salat, hvis der er mange forskellige ting blandet i. Jeg synes det er kedeligt at spise en salat, som kun består af 3 forskellige grøntsager. Det ser jo ikke ligefrem indbydende ud, synes jeg. Derfor har jeg bare taget alle de forskellige grøntsager, som jeg havde i køleskabet og blandet sammen med 1 æg, tun og skinketern – det ser meget mere spændende og indbydende ud, og så smager det fantastisk!

salat

 

7. november 2013

Når det endelig skal være pizza….

 

pizz

Pizza. Behøver man egentlig sige mere? Jeg elsker pizza. Det ville være tosset at sige, at jeg ikke savner mit lokale pizzarias skinepizza med dressing. Men, men, men. For mig handler det ikke om at pizza er forbudt. Jeg har igennem hele mit forløb får pizza mange gange, dog i en sundere version. Jeg satte mig ned en dag, og besluttede mig for at finde et alternativ. Problemet er bare, at jeg ikke er en mester i et køkken. Derfor besluttede jeg mig at hoppe med på tortilla-pizza-bølgen. Opskriften er fuldstændig sindssyg nem, og denne pizza indeholder masser af protein både i form af oksekød og skinke men også i form af hytteost. Det gode ved hytteosten – udover proteinerne – er, at hytteosten smager præcis som almindelig pizzaost – bare med højere proteinindhold og færre kalorier! Win….

 

Opskrift:

– Fuldkornstortillas

– Tomatsovs

– Hytteost

– Skinke

– Oksekød

– Avokado

– Spinat

– Agurk

Det første jeg gjorde var at ordne kødet. Jeg puttede både lidt tomatpuré, hvidløg og chilipulver i kødet og stegte det. Derefter tog jeg en tortilla og proppede de ovenstående ingredienser på – selvfølelig puttede jeg salaten på efter pizzaen havde været i ovnen! Hæhæ! Pizzaen skal have omkring 2 minutter i en forvarmet ovn – eller i hvert fald indtil kanterne bliver brune! De mætter helt vildt godt, og min erfaring er, at 1-1½ er nok pr. person!

Derudover virker pizzaerne også helt fint hvis man erstatter hytteost med almindelig pizzaost. Da jeg skulle lave det til min far, var han meget skeptisk omkring hytteosten. Så pizzaerne er i hvert fald også far-venlige! Han spiser i hvert fald nemt 2 hele hver gang jeg laver det til ham!

Og selvfølgelig kan man erstatte og tilføje ekstra ting til pizzaen – det her er bare min favoritversion!